Råneå

Referat: Unbyns IF - Råneå

Sista träningsmatchen spelades på en vårvarm och solig Boden Arena.
Vi startade med Humlan, Patrik, Blurk och Stefan i backlinjen. Kris, Simon, och Bernsten på mitten. Lankan speade vänster, Jensa hö och Danne längst fram. Avbytare Dilman, John, Levi, JR och Burman.

Matchen börjar ganska jämt, men med dålig struktur. Vi kan skapa första farligheten ganska tidigt då Lankan kommer fri från kanten men missar. Vårt presspel är väl bättre än sist, men inte bra. Dom skapar också några farligheter, men en första halvlek som ingen vann.

I andra börjar vi bättre och har nu lite lugn i vårt spel och kan kombinera bättre. Ganska direkt in i halvleken kan SImon pressa fast och vinna boll och sticker in den bra till Danne som lobbar över deras målis till 1-0. Tyvärr kan dom kvittera på straff efter en tilltrasslad situation med Humlan där domaren dömer straff. Marcus är nära att ta den (igen).
Sen kommer 2-1 ganska direkt inpå när vi skall byta bortre backen (Humlan) och då en kort stund har en man mindre där. Då kan dom lobbskjuta från 40 m och lyckas få den precis över Marcus i mål. Dom har några fler chanser när vi börjar chansa lite mer. Vi skapar några bra chanser med Levi som lobbskjuter i ribban, Stefan har friläge men bränner, Simon har några bra halvlägen. Lankan blir utvisad för snack då han får två gula efter varandra (visst måste man bjuda laget på en runda då?)

Tyvärr präglas matchen av att vi långa stunder bara kör ner huvudet och dribblar (med det väntade resultatet att vi blir av med bollen). Dom sekvenser i matchen då vi söker kombinationer lyckas vi bättre och skapar chanser.
Tycker Bernsten förtjänar bra betyg, Levis inhopp är kul med ribbskott. John som vanligt stabil. Danne gör mål - men får alldeles för lite boll att jobba med. Övriga kan vi förvänta oss mer av, men bra att vi nu har fått matchminuter på ytterligare några spelare.
Nu drar det ihop sig för laguttagning till seriepremiären......